X

Er pædagogiske assistenter uddannet til arbejdsløshed?

Da vi tilbage i 1998 stiftede PVB tilbød vi udelukkende uddannede pædagoger. Snart efterspurgte vores kunder også ikke-uddannede med erfaring.

Det var samtidig med, at man begyndte at uddanne pædagogiske assistenter – eller PGU’ere i daglig tale. Vi fik selvfølgelig faggruppen indføjet i vikaroverenskomsten, som vi havde (og har) med BUPL, SL, PMF/FOA samt LFS og vi rekrutterede også en gruppe PGU’er.

Vi tilbød PGU’erne til de dag-, døgn- og specialinstitutioner som efterhånden udgjorde vores voksende kundegruppe. Vi oplevede imidlertid ingen efterspørgsel på dem. Adspurgt svarede institutionerne, at de foretrak en uddannet pædagog eller en erfaren medhjælper, men ikke ønskede at betale merudgiften som PGU’erne koster sammenlignet med en almindelig medhjælper.

I dag skriver vi år 2015, og billedet er stadig det samme. Man kunne have en formodning om at dette blot er en tendens ved vikardækning via vikarbureau, men hen over årene har vi talt med hundredvis af frustrerede PGU’ere (og nu pædagogiske assistenter) som helt bizart har oplevet at have et arbejde i det pædagogiske område – for så at opleve at gennemførelsen af uddannelsen som pædagogisk assistent efterfølgende har udelukket dem fra fremtidige jobs i området.

Jeg kan ikke se problemet blive adresseret i hverken fagmedier eller andre steder og derfor melder spørgsmålet sig – er der foretaget målinger og statistikker, som viser hvor mange pædagogiske assistenter, der opnår ansættelse eller mister ansættelse?

Såfremt vores opfattelse af situationen holder stik, burde man fra myndighedernes side undersøge fænomenet og reagere på det.

Med venlig hilsen

Morten Berg

Direktør

Tags:

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *